Rama: Ohrabrujemo sporazum, on vodi ujedinjenju Albanije i Kosova

Izvor: Večernje novosti, 15.Jan.2019, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Ohrabrujemo sporazum, on vodi ujedinjenju Albanije i Kosova

Albanija ohrabruje postizanje finalnog sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa Kosovom, izjavio je albanski premijer Edi Rama PRIŠTINA - Albanija ohrabruje postizanje finalnog sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije sa Kosovom, izjavio je albanski premijer Edi Rama.Rama je u emisiji "Slobodna zona" prištinske TV govorio o konačnom sporazumu i tom prilikom, kako prenosi Zeri onlajn, rekao da Tirana ohrabruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << njegovo postizanje, što podržavaju SAD i Evropska unija, a koji će omogućiti ujedinjenje Albanije i Kosova."Moj stav je da je konačni sporazum između Srbije i Kosova koji će rezultirati priznavanjem Kosova i konačnog odvajanja od istorije sa Srbijom, priznat i garantovan od Sjedinjenih Država i Evropske unije, sporazum koji želimo", rekao je Rama.PROČITAJTE JOŠ - Tači: Albanci samo jedinstveni mogu do izgradnje države; Veselji: Referendum o sporazumu sa Beogradom Mi, kazao je Rama, nismo tu da bismo delili lekcije ni SAD, niti Nemačkoj, mi nismo tu da, kako je rekao, "dižemo nos" i govorimo Kosovu šta treba da radi". "Mi smo tu da bismo podržali sporazum i ja sam tu da bih snažno podržao sporazum koji podržavaju oni koji su udahnuli Kosovu slobodu i demokratiju. Kosovo nije oslobodio (predsednk Albanije) Iljir Meta, već oni koji danas imaju prava i zadatke, SAD i EU, da podstaknu dve strane na konačni sporazum i da se na osnovu njega ujedini Albanija sa Kosovom", rekao je albanski premijer i upitao: "Da li to shvatate ili ne? S kim ja ovde govorim, s kim?".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama: Da li shvatate ili ne? Ujedinjenje Albanije i Kosova

Izvor: B92, 15.Jan.2019

Tirana, Priština -- Albanija ohrabruje postizanje finalnog sporazuma Beograda i Prištine, jer će on omogućiti ujedinjenje Albanije s Kosovom, izjavio albanski premijer Edi Rama...Rama je u emisiji "Slobodna zona" prištinske TV govorio o konačnom sporazumu i tom prilikom, kako prenosi Zeri onlajn,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.