RUŠI SE EVROPSKO JEDINSTVO?! Uzbuna u Briselu: OVE tri zemlje odbijaju da ukinu embargo na uvoz ukrajinskog žita

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 08:15

RUŠI SE EVROPSKO JEDINSTVO?! Uzbuna u Briselu: OVE tri zemlje odbijaju da ukinu embargo na uvoz ukrajinskog žita

Nove tenzije u odnosima unutar Evropske unije.

Evropska komisija (EK) pozvala je Poljsku, Mađarsku i Slovačku da budu konstruktivne nakon što su najavile da će jednostrano produžiti embargo na uvoz žitarica iz Ukrajine uprkos odluci EK da tu zabranu ukine.

- Svesni smo najava nekih država članica u vezi sa unilateralnim merama. Ono što je trenutno važno jeste da sve zemlje rade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u duhu kompromisa i da se konstruktivno angažuju - rekla je portparolka Komisije, prenosi Rojters.

Poljska, Slovačka i Mađarska najavile su u petak da će zadržati svoja ograničenja na uvoz ukrajinskog žita uprkos odluci EK.

- Naš fokus sada je da uspostavimo i radimo na novom sistemu koji je upravo najavljen - rekla je portparolka Komisije, dodajući da će sastanak sa predstavnicima svih zainteresovanih zemalja EU sutra biti prilika da se dalje razgovara o ovom pitanju. 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poljska, Mađarska i Slovačka zadržavaju embargo na ukrajinsko žito

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Sep.2023

Poljska, Mađarska i Slovačka odlučile su da uvedu jednostranu zabranu uvoza ukrajinskog žita i drugih proizvoda iz te zemlje, pošto je Evropska unija objavila da neće produžiti ograničenja koja je uvela i koja su istekla 15. septembra. Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozdravio je odluku...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.