RTS nije smanjivao ton Vesiću

Izvor: RTS, 16.Mar.2018, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS nije smanjivao ton Vesiću

Tri stručnjaka sa Katedre za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, vanredni profesori dr Zoran Maksimović i Nikola Kokotović i docent Dino Dolničar, posle analize dve emisije "Upitnik", od 27. februara i 1. marta zaključili su da su one "u potpunosti u skladu sa tehničkim standardima evropske unije emitera EBU R128".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> RTS je zatražio mišljenje stručnjaka pošto su u javnosti iznete tvrdnje da je po nalogu rukovodstva RTS-a namerno snižen ton Goranu Vesiću, predstavniku Srpske napredne stranke u emisiji "Upitnik" emitovanoj 1. marta.
Ovaj nalaz se podudara sa analizom koju je uradio stručni tim RTS-a.
RTS je tražio i analizu REM-a, ali je nije dobio.
Problem u ovoj vrsti debatnih emisija nastaje kada više učesnika u diskusiji govori istovremeno. Tada je tehnički nemoguće da jačina zvuka svakog sagovornika bude jednaka. Uvek se najbolje čuju govornik kome je data reč i voditelj.
Kada govore voditelj ili jedan od učesnika u debati, upadice ostalih se "dodaju do maksimalno mogućeg tehničkog nivoa zvuka", kako bi se razumelo ono što govori onaj kome je data reč, a ne onaj koji upada u reč.
Kada učesnik koji nema reč hoće da nadjača onoga kome je data reč postiže suprotan rezultat, on je akustično glasniji samo u studiju, ali u prenosu postaje tiši nego kada govori uobičajenom jačinom glasa.
Analiza RTS-a pokazuje da nije bilo razlike u tretmanu gostiju emisije, a taj nalaz potvrđuju i stručnjaci Katedre za zvuk, koji zaključuju i da je emisija od 1. marta (Izveštaj RTS-a) "uobličena tehnički preciznije i usklađenije u odnosu na emisiju 'Upitnik' od 27. februara (Izveštaj RTS-a)".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS nije smanjivao ton Goranu Vesiću!

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2018

Sve u skladu sa tehničkim standardima...Tri stručnjaka sa Katedre za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, vanredni profesori dr Zoran Maksimović i Nikola Kokotović i docent Dino Dolničar posle analize dve emisije "Upitnik", od 27. februara i 1. marta su zaključili da...

Nastavak na BKTV News...

RTS nije smanjivao ton Vesiću

Izvor: N1 televizija, 16.Mar.2018

Radio-televizija Srbije (RTS) nije smanjivala ton predstavniku Srpske napredne stranke Goranu Vesiću u emisiji "Upitnik", pokazuje analiza stručnog tima RTS -a i stručnjaka Katedre za zvuk Fakulteta dramskih umetnika (FDU) u Beogradu, saopštio je danas RTS...Kako se navodi na sajtu javnog servisa,...

Nastavak na N1 televizija...

Ton „Upitnika“ prema standardima EBU

Izvor: Danas, 16.Mar.2018

Stručnjaci sa Katedre za snimanje i dizajn zvuka FDU u Beogradu, Zoran Maksimović, Nikola Kokotović i Dino Dolničar, zaključili su posle analize dve emisije "Upitnik", od 27. februara i 1. marta, da su one "u potpunosti u skladu sa tehničkim standardima evropske unije emitera EBU R128", saopštio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.