RT: EU želi da proširi sankcije Rusiji – Blumberg

Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2023, 02:53

RT: EU želi da proširi sankcije Rusiji – Blumberg

Evropska unija je u pregovorima o novoj rundi sankcija koje bi uticale na oko pet milijardi evra (5,3 milijarde dolara) u trgovini sa Rusijom, izvestio je u utorak Blumberg, pozivajući se na svoje izvore.
Prema izveštaju, 12. paket bloka će pooštriti ograničenja na izvore prihoda i industrije Moskve. Ljudi koji su upoznati sa ovim pitanjem izjavili su novinskoj agenciji da bi nove mere mogle uključivati ograničenja izvoza mašina za zavarivanje, hemikalija i tehnologije koja se koristi u vojne svrhe. EU navodno takođe razmatra zabranu licenciranja softvera i restriktivne mere na uvoz malog broja prerađenih metala i proizvoda od aluminijuma, kao i građevinskih predmeta, robe u vezi sa transportom i dijamanata. Izvori su sugerisali da bi novopredložene mere za uvoz i izvoz za Rusiju iznosile oko 2,5 milijardi evra svaka. Zabrana dijamanata navodno zavisi od sporazuma G7 o praćenju dragog kamenja preko granica. Očekuje se da će mera uskoro biti finalizovana, izjavili su izvori. „Paket ima za cilj da poremeti sposobnost Rusije da zaobiđe postojeće zabrane preko trećih zemalja, gde dobija pristup komponentama, tehnologijama i elektronici koji se koriste u oružju u Ukrajini ili za proizvodnju istih“, primetio je Blumberg. Brisel želi da doda još robe postojećoj zabrani tranzita i da navede dodatne kompanije u trećim zemljama, tvrde izvori.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.