RAZGOVARALI O ZAPADNOM BALKANU:  Lajčak i Pič uporedili beleške o dešavanjima u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 12:05

RAZGOVARALI O ZAPADNOM BALKANU: Lajčak i Pič "uporedili beleške" o dešavanjima u regionu

Na marginama Minhenske konferencije

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije MIroslav Lajčak razgovarao je sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom na marginama Minhenske bezbednosne konferencije.

Lajčak je na društvenoj mreži "X" naveo da su jedan drugog obavestili o naporima koje ulažu u regionu.

Very useful to compare notes with 🇬🇧 Western Balkan envoy Lord Stuart Peach. We updated >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << each other on our efforts and the latest developments in the region. #MSC2024 pic.twitter.com/au8Xl3DU5J

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) February 17, 2024

Veoma je korisno uporediti beleške sa britanskim izaslanikom za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom. Obavestili smo jedan drugog o našim naporima i najnovijim dešavanjima u regionu - naveo je Lajčak.

Srbija Danas
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zapadni Balkan u Minhenu: Iste priče i upozorenja

Izvor: Deutsche Welle, 19.Feb.2024, 09:21

Na marginama Minhenske bezbednosne konferencije dosta se pričalo o Srbiji i susedstvu, ali bez epohalnih pomaka. Problemi su i dalje isti, članstvo u EU jednako daleko, a kritike na račun ruskog uticaja iste.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.