Puddžemon spreman na sastanak sa Rahojem bilo gde osim u Španiji

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puddžemon spreman na sastanak sa Rahojem bilo gde osim u Španiji

Smenjeni katalonski lider Karles Pudždemon izjavio je da je spreman da se sastane sa španskim premijerom Marijanom Rahojem bilo gde na teritoriji EU, osim u Španiji gde mu preti hapšenje.

On je nakon izbora u Kataloniji, gde su stranke ua otcepljenje odnele pobedu, rekao da izbori otvorili „novu eru“ za taj region, prenosi AP.

Takođe je rekao da je vreme za dijalog i politiku i da će se, ako dobije garancije Madrida, vratiti u Španiju.

U Kataloniji su održani vanredni izbori na kojima su tesno pobedile katalonske stranke koje se zalažu za nezavisnost te pokrajine od Španije.

Pudždemonova stranka Zajedno za Kataloniju osvojila je 34 mesta, republikanska levica ERC 32 mesta, a antikapitalistička stranka CUP četiri mesta u Parlamentu.

Istovremeno, partija Sijudadanos (Građani), koja je protiv nezavisnosti Katalonije, osvojila je 37 mesta.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.