Pucano na konvoj EU na Kosovu, povređen jedan policajac

Izvor: Blic, 07.Sep.2012, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucano na konvoj EU na Kosovu, povređen jedan policajac

Nepoznati napadači pucali su na konvoj Evropske unije u selu Varage u opštini Zubin Potok na Kosovu, saznaje "Blic". Na konvoj je pucano iz automatskog oružja malog kalibra i tom prilikom je lakše povređen pripadnik kosovske policijske službe.

Prilikom napada su oštećana i dva vozila koja su bila u pratnji konvoja.

Direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin najavio je mogućnost da će prekinuti posetu Kosovu zbog ovog incidenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Sa zabrinutošću mogu da kažem da sam dobio informaciju da su nepoznata lica pucala u opštini Zubin Potok na vozilo Euleksa. Vlada Srbije najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja, osuđuje svakog pojedinca i grupu koja misli da se nasiljem može bilo šta rešavati ili bilo šta uraditi - kazao je Vulin novinarima u Prizrenu.

Vulin je od međunarodne zajednice zatražio da "najhitnije učini sve da se pronađu počinioci" i, u ime države Srbije, ponudio svaku pomoć i asistenciju kako bi se pronašli vinovnici tog događaja.

- Mi smatramo da je to provokacija, da se nije slučajno desilo baš u danu kada odlazi komanta dosadašnji Kfora sa Kosova, kao i da to ne sme da se desi, te ne sme proći nekažnjeno - podvukao je Vulin.

- To što nasilje, koje se često upotrebljava i sprovodi protiv pripadnika srpske zajednice, uglavnom ostaje nekažnjeno i bez ikakve osude, ne znači da ćemo tolerisati nasilje koje se sprovodi prema bilo kom drugom - poručio je Vulin.

On je istakao da Srbija očekuje od međunarodne zajednice da poveća svoje prisustvo na Kosovu i Metohiji, a ne da ga smanjuje, i spremna je da učini sve da bi svaki predstavnik međunarodne zajednice bio zaštićen i siguran.

Vulin je kazao da nasilje nije i ne može biti rešenje, i pozvao sve da se uzdrže od bilo kakvog nasilja, istakavši da ovakve stvari ne mogu proći nekažnjeno.

- Ovo tumačimo kao provokaciju, i želimo da saznamo više. Hoću da podvučem da nemamo ništa sa tim i uradićemo sve što je u našoj moći da se vinovnici otkriju i pronađu i da se ovo nikada ne ponovi - rekao je on.

Vulin je kazao da ne postoje nikakve indicije da je bilo ko ispred srpskog naroda, ili bilo koje institucije u srpskom narodu činio, zamislio ili pomislio tako nešto.

Direktor vladine kancelarije će, kako je rekao, najverovatnije prekinuti posetu južnom delu Kosova zbog incidenta na severu pokrajine.



Povezane vesti: Potraga za napadačima na taksiste Tri oružana incidenta u Torontu, povređene četiri osobe Kosovski policajac pucao na carinika Kfor uklonio barikade u Rudaru Bogdanović: Nedopustivo da se puca i na Srbe i pripadnike Kfora
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pucano na konvoj EU na Kosovu, povređen jedan policajac, Vulin prekinuo posetu

Izvor: Blic, 07.Sep.2012

Nepoznati napadači pucali su na konvoj Evropske unije u selu Varage u opštini Zubin Potok na Kosovu, saznaje "Blic". Na konvoj je pucano iz automatskog oružja malog kalibra i tom prilikom je lakše povređen pripadnik kosovske policijske službe...Prilikom napada su oštećana i dva vozila koja su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.