Privreda suseda već trpi posledice virusa: Razmere teško predvideti

Izvor: B92, 02.Mar.2020, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privreda suseda već trpi posledice virusa: Razmere teško predvideti

Zagreb -- Hrvatski ministar privrede izjavio je da se uticaj koronavirusa već vidi i da će uticati na privredu iako je razmere u ovom trenutku teško predvideti.

"U prva dva meseca na nivou EU beležimo dva miliona manje dolazaka kineskih turista", rekao je ministar Darko Horvat i dodao da će i hrvatski turizam trpeti, ali da je teško predvideti koliko, prenosi zagrebačka N1 televizija.

On je kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je u februaru vrednost izvezene robe iz Hrvatske u Kinu pala sa 141 milion dolara na 50 miliona dolara.

"Efekti u ovom trenutku dolaze na sto, ali najbitnije je reći da ne smemo da dozvolimo da nam panika uđe u svakodnevicu ili remeti mirnoću kojom smo protekle tri godine doprinosili privrednom rastu", rekao je Horvat i dodao da se radi na metodologiji ublažavanja posledica.

Horvat je rekao da je Evropska komisija već odvojila 300 miliona evra za ublažavanje šteta zbog koronavirusa i za otkrivanje leka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.