Region

Subota, 29.02.2020.

15:50

Privreda suseda već trpi posledice virusa: Razmere teško predvideti

Hrvatski ministar privrede izjavio je da se uticaj koronavirusa već vidi i da će uticati na privredu iako je razmere u ovom trenutku teško predvideti.

Izvor: Tanjug

Privreda suseda već trpi posledice virusa: Razmere teško predvideti
Foto: Depositphotos/anshar

"U prva dva meseca na nivou EU beležimo dva miliona manje dolazaka kineskih turista", rekao je ministar Darko Horvat i dodao da će i hrvatski turizam trpeti, ali da je teško predvideti koliko, prenosi zagrebačka N1 televizija.

On je kazao da je u februaru vrednost izvezene robe iz Hrvatske u Kinu pala sa 141 milion dolara na 50 miliona dolara.

"Efekti u ovom trenutku dolaze na sto, ali najbitnije je reći da ne smemo da dozvolimo da nam panika uđe u svakodnevicu ili remeti mirnoću kojom smo protekle tri godine doprinosili privrednom rastu", rekao je Horvat i dodao da se radi na metodologiji ublažavanja posledica.

Horvat je rekao da je Evropska komisija već odvojila 300 miliona evra za ublažavanje šteta zbog koronavirusa i za otkrivanje leka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

2 h

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: