Priština i Beograd razgovaraju bez predsednika i ministara

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2010, 02:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština i Beograd razgovaraju bez predsednika i ministara

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin rekao je da EU očekuje i želi da počne dijalog Beograda i Prištine.

Kacin je na skupu "Srbija na putu ka Evropi - 10 godina kasije" rekao da dijalog neće ići ni na predsedničkom, niti na premijerskom nivou, već se moraju rešavati problemi kao što su struja i telefonske veze.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić u razgovoru sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kolegom iz Slovačke Mikulašom Dzirundom rekao je da je Srbija spremna za dijalog i da želi da pregovori Beograda i Prištine počnu što pre.

"Spremni smo da, kroz dijalog, pronađemo rešenja za sva otvorena pitanja koja su na stolu", rekao je Jeremić.

On je dodao da Beograd visoko ceni stav Slovačke kada je u pitanju Kosovo, dodajući da će sa tom zemljom kao i sa partnerima u EU i međunarodnoj zajednici nastaviti da blisko sarađuje u pronalaženju rešenja za status Kosova.

Dzurinda je izjavio da Slovačka veruje da je moguće razviti pozitivne razgovore između Beograda i Prištine koji će dovesti do međusobnog sporazuma i ponovio stav Bratislave da neće priznati nezavisnost Kosova.

"Stav Slovačke neće se menjati kada je u pitanju Kosovo. Priznanje Kosova nije tačka koja je deo programa slovačke vlade", naveo je Dzurinda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.