Prepolovljen broj turista u Evropskoj uniji u odnosu na prošlu godinu

Izvor: Capital.ba, 25.Nov.2020, 14:01

Prepolovljen broj turista u Evropskoj uniji u odnosu na prošlu godinu

BRISEL – Broj gostiju u motelima, hotelima, kampovima i drugim smeštajnim objektima u periodu od januara do avgusta ove godine prepolovljen je u odnosu na isti period prošle godine, pokazuje analiza EUROSTAT-a. Kako se navodi cijeli sektor turizma pretrpio je snažan udarac usljed pandemije virusa korona. Foto: Glas Srpske Broj noćenja od januara do kraja avgusta iznosio je 1,1 milijardu, što je 50 odsto manje u odnosu na prvih osam mjeseci 2019. godine. Najveći pad broja noćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u objektima turističkog smeštaja zabilježen je u aprilu (-95 odsto) i maju (-89 odsto). Tokom ljeta je došlo do delimičnog popravka turizma, ali je ostao na značajno nižem nivou nego u godini prije toga 37 procenta manje nego 2019. godine. U junu je pad noćenja iznosio 71 odsto, u julu 42, a u avgustu 32 odsto. Prema analizi EURTOSTAT-a najviše mu je doprinio manji dolazak stranih turista, za čak 60 procenata. Najmanji pad noćenja u objektima turističkog smještaja u prvih osam mjeseci ove godine zabilježen je u Holandiji od 29 odsto, a najveći u Grčkoj od 77 procenata. N1 Чланак Prepolovljen broj turista u Evropskoj uniji u odnosu na prošlu godinu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanji pad turizma u EU imala Holandija, najveći Grčka

Izvor: Capital.ba, 26.Nov.2020, 10:05

Foto: Pixabay BRISEL – Od januara do avgusta 2020. godine, broj noćenja u objektima turističkog smještaja u EU iznosio je 1,1 milijardu, što je pad od 50 procenata u odnosu na januar-avgust 2019. godine, objavila je evropska statistička ustanova Eurostat. Najizrazitiji pad broja noćenja u objektima...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.