Pregovori sa Britanijom o budućim odnosima tek u martu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2020, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovori sa Britanijom o budućim odnosima tek u martu

Pregovori EU i Velike Britanije o budućim odnosima neće moći da počnu pre kraja februara, odnosno početka marta, potvrđeno je u Evropskoj komisiji.

U Evropskoj komisiji kažu da predlog evropske direktive za pregovore o budućim odnosima EU i Britanije može biti usvojen tek pošto dođe do formalnog izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Unije što se očekuje 31. januara.

"Ovde se ne radi o tome da li mi usporavamo ili ubrzavamo proces, već je reč o prirodi institucionalne procedure i konsultacija koje moraju da se obave pre formalnog usvajanja pregovaračke direktive", kaže portparol Komisije Erik Mamer.

Mamer podseća da nakon predstavljanja predloga direktive od strane Komisije ista mora biti razmotrena i odobrena u Savetu.

Evropska komisija odbacuje navode o eventualnom "odugovlačenju" procesa i ponavlja svoju spremnost da se angažuje u daljim pregovorima, uz poštovanje procedura koje su poznate i Britaniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropska komisija: Pregovori sa Britanijom o budućim odnosima u martu

Izvor: RTS, 20.Jan.2020

Pregovori EU i Velike Britanije o budućim odnosima neće moći da počnu pre kraja februra, odnosno početka marta, potvrđeno je u Evropskoj komisiji. . U Evropskoj komisiji kažu da predlog evropske direktive za pregovore...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.