Predsednik Srbije i šef Delegacije EU razgovarali o evrointegraciji i Kosovu

Izvor: Beta, 16.Jul.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije i šef Delegacije EU razgovarali o evrointegraciji i Kosovu

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je danas na sastanku s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da će Delegacija EU nastaviti da podržava proces evropskih integracija Srbije i da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma.Vučićev kabinet je saopštio da su razmotrili preporuke iz najnovijeg Izveštaja Evropske komisije o napretku Srbije i saglasili se da je "potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava i na sprovodjenju preporuka", saopštio je kabinet predsednika.Vučić je zahvalio za podršku EU Srbiji i naveo da je Unija njen najznačajniji spoljnotrgovinski partner, s kojim ostvaruje više od 60 odsto robne razmene."Srbija mora da nastavi evropski put i zato nam je veoma važna dalja podrška Unije u sprovodjenju reformi. Neophodno je da intenzivnije radimo na ispunjavanju evropske agende, u cilju bržeg napretka na putu ka članstvu u EU", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić: Srbija mora nastaviti svoj evropski put

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Delegacije Evropske unije, ambasadorom Semom Fabricijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi, navodi se u saopštenju kabineta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.