Predsednik FS Belorusije uhapšen u Češkoj

Izvor: B92, 01.Dec.2021, 05:43

Predsednik FS Belorusije uhapšen u Češkoj

Češka policija uhapsila je predsednika Fudbalskog saveza Belorusije Vladimira Bazanova, za koga se sumnja da je bez dozvole ušao u tu zemlju.

Bazanov je saveznik beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, kome je EU uvela sankcije nakon spornog reizbora 2020. godine.

Ženska fudbalska reprezentacija Belorusije trebalo je danas da igra protiv Češke u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je taj meč odložen zbog tri slučaja koronavirusa među beloruskim igračicama.

Prema pisanju dnevnog lista Denik N, uhapšeni su Bazanov (64) i njegova supruga.

Portparolka policije je za agenciju Frans pres rekla da su uhapšena dva stranca za koje se sumnja da su ušli na češku teritoriju uprkos sanitarnim merama.

Obe osobe nisu imale potreban formular za prelazak granice, rekla je ona.

Šef češke diplomatije Jakub Kulhanek ranije je rekao da će Bazanov, koji je predsednik beloruskog saveza od 2019, biti proteran iz zemlje ako se pojavi na utakmici, piše list Denik N.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU usvojila peti paket sankcija protiv Belorusije

Izvor: RTS, 01.Dec.2021

Stalni predstavnici 27 zemalja članica EU usvojili su peti paket sankcija protiv beloruskih vlasti, izjavio je neimenovani izvor iz delegacije jedne od članica EU u Evropskom savetu. . "Izaslanici EU su jutros dali zeleno svetlo za peti paket sankcija koji uključuje oko...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.