Izvor: DANuBeogradu.rs, 01.Maj.2023, 10:06

Praznik rada: Trudnice i porodilje traže izmenu Zakona o radu

Zaposlene trudnice i majke u Srbiji različito su radno angažovane zbog čega prema poslodavcima, pa i državi imaju iste obaveze, ali nemaju ista prava. Ovo je jedinstvena praksa u Evropi, a potpuno nepoznata u Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju Udruženja Mame su zakon. „U Srbiji u odnosu na one žene koje imaju ugovor o … Članak Praznik rada: Trudnice i porodilje traže izmenu Zakona o radu se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Povezane vesti

Mame su zakon: Žene na fleksibilnim ugovorima nemaju pravo na bolovanje, odmor i trudničko

Izvor: Beta, 01.Maj.2023

Žene u Srbiji na fleksibilnim ugovorima nemaju pravo na bolovanje, odmor, trudničko bolovanje, porodiljsko odsustvo, odsustvo radi nege deteta, a nemaju pravo ni na sindikalno organizovanje, saopštilo je danas udruženje Mame su zakon.Kako je istaklo udruženje, zaposlene trudnice i majke u Srbiji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.