Poverenici Srbije i Evrodžasta o saradnji u pravosuđu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 11:25

Poverenici Srbije i Evrodžasta o saradnji u pravosuđu

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović i poverenica Evrodžasta, Agencije EU za pravosuđe, Diana Alonsko Blas razgovarali su o Sporazumu o saradnji Srbije sa tom evropskom agencijom.

Marinović i Blasova su o sporazumu razgovarali video linkom, uz učešće predstavnika javnog tužilaštva.

U sapštenju kancelarije poverenika se navodi da je Marinović izneo rezultate primene novog Zakona o zaštiti podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o ličnosti i izazove sa kojima se ta institucija suočava.

Takođe, sagovornicu je upoznao sa pokrenutom inicijativom da se kroz aktiviranje Strategije zaštite podataka o ličnosti ova oblast još više unapredi.

Blas je podržala aktivnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i potvrdila da se sa sličnim izazovima suočavaju i evropske institucije u domenu zaštite podataka o ličnosti.

Poverenica Evrodžasta je istakla otvorenost za dalju saradnju sa Poverenikom u Srbiji, kao i spremnost da se pruži ekspertsku podršku u cilju unapređenja prava na zaštitu podataka o ličnosti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.