Posle šestočasovne rasprave Skupština Kosova usvojila zakon o platama u javnom sektoru

Izvor: Beta, 02.Feb.2019, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle šestočasovne rasprave Skupština Kosova usvojila zakon o platama u javnom sektoru

Skupština Kosova danas je posle šestočasovne rasprave usvojila Zakon o platama u javnom sektoru čime je prvi put posle 20 godina zakonom uredjena ta oblast a jedan je od zahteva Evropske unije u procesu usaglašavanja zakona Kosova sa evropskim zakonodavstvom.U raspravi koja je u odredjenim trenucima poprimala primese predizborne kampanje, poslanici su razmotrili 60 amandmana od kojih je većina prihvaćena.Trenutno je na dnevnom redu Predlog zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima državne delegacije Kosovo u procesu dijaloga sa Srbijom.Skupština će glasati i o izmenama i dopunama Zakona o opštim izborima u Republici Kosovo.Glavna tačka današnjeg zasedanja je usvajanje Zakona o budžetu Kosova za 2019. godinu.Na dnevnom redu su i predlog za formiranje ad hok komisije za izradu Zakonika o regulisanju penzija i beneficija socijalnog osiguranja, kao i usvajanje Statuta Akcionarskog društva Trepča.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hodžaj: Zakon o dijalogu definiše "crvene linije" Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2019

Kosovska skupština razmatra Nacrt zakona o zadacima, odgovornostima i nadležnostima prištinske delegacije u dijalogu s Beogradom, a Enver Hodžaj je večeras rekao da skupština postaje polazna tačka za dijalog, njegov tok i završetak...Hodžaj, koji je potpredsednik kosovske vlade i član tima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.