Poslanici: Srbija nije zaslužila ucene

Izvor: RTS, 15.Okt.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici: Srbija nije zaslužila ucene

Srbija nije zaslužila da je ucenjuju novim uslovima na njenom evropskom putu, poručili su poslanici vladajuće većine, dok se iz dela opozicije čulo da je odavno poznato da je priznanje nezavisnosti Kosova uslov za ulazak u EU.
Poslanici većine očekuju da će premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije naći najbolje rešenje kako bi bio prevaziđen problem amandmana na nacrt platforme za poglavlje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 35, a kojim se traži direktno ili indirektno da priznamo nezavisnost, prenosi Tanjug.

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović uveren je da će premjer Vučić iskoristiti diplomatski potencijal i doneti najbolju moguću odluku da se nastave naše evropske integracije i da se istovremeno obezbedi normalan život za naše građane na Kosovu.
"U Briselu smo i vodili pregovore da bi im se omogućio pristojan život i ispunjavali smo sve nase obaveze, nijedna zemlja prilikom ulaska u EU nije ispunjavala sve što smo mi ispunili, a onda neko dođe jednim amandmanom i sve to poništi, to baš i nema nikakvog smisla", rekao je Đukanović.
On se nada da će se ipak ceniti rad i posvećenost Srbije, a ne "da neko bezmalo političkim odlukama želi da nas uceni".
Šef poslanika SPS-a Đorđe Milićević poručuju da je Vlada Srbije od početka briselskih razgovora imala odgovoran pristup i da je na najbolji mogući način branila nacionalne i državne interese, kao i da je bila i da će biti uz svoj narod na Kosovu.
I Milićević veruje da će premijer Vučić i Vlada Srbije na odgovoran način sagledati novonastalu situaciju i da će doneti odluke koje će biti u skladu sa nacionalnim i državnim interesima i u skladu sa interesima građana Srbije.
Poslanik "Pokreta za preokret" Janko Veselinović ukazao je da je od ranije poznat stav nemačkih parlamentaraca i da amandman na platformu za pregovaračko poglavlje 35 nije iznenađenje.
"Vlast je to od nas krila i sada o tom pitanju treba otvoreno razgovarati", rekao je Veselinović, za koga podnošenje tog amandmana znači da nemamo toliko prijatelja u svetu kako to vlast tvrdi.
Veselinović, inače traži raspravu o briselskom dijalogu u Skupštini Srbije, a smatra neprihvatljivim da u najvišem zakonodavnom telu o tome nema informacija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lažne dileme

Izvor: Danas, 15.Okt.2015

Kada je premijer Srbije, pre nekoliko meseci, u javnost "ubacio" polemiku o vanrednim parlamentarnim izborima, motivi nisu bili jasni najvećem broju istraživača javnog mnjenja. Podrška glasačkog tela koju Aleksandar Vučić uživa bila je i tada, kao i sada, dovoljna čak i za priznanje nezavisnosti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.