Poruka EU iz Prištine:24. mart je bio kritičan datum za Kosovo i Zapadni Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka EU iz Prištine:24. mart je bio kritičan datum za Kosovo i Zapadni Balkan

Kancelarija EU u Prištini saopštila je danas da je 24. mart 1999. godine bio kritičan datum za Kosovo i zapadni Balkan, jer je "tada otvoren težak period za ceo region, ali i za Evropsku uniju".

"Sada Zapadni Balkan deli težnju da se pridruži Evropskoj uniji, sa svojom misijom mira i pomirenja. Poštujemo i podržavamo današnju želju da region igra konstruktivnu ulogu u stabilnosti, sigurnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i prosperitetu našeg kontinenta", navodi se u saopštenju, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Pre tačno 20 godina NATO je započeo bombardovanje SR Jugoslavije koje je trajalo 78 dana i tom prilikom je stradalo više hiljada civila.

OEBS:Sećamo se i žrtava sukoba na Kosovu

Na 20. godišnjicu NATO intervencije, podsećamo se na napore koje je OEBS uložio u deeskalaciju i sprečavanje sukoba na Kosovu, saopštila je misija OEBS-a na Kosovu.

"Na ovaj dan se sećamo i svih žrtava sukoba na Kosovu i saosećamo sa članovima njihovih porodica i njihovom trajnom boli", napisao je OEBS Kosovo na svom Fejsbuku.

Kako se navodi, sprečavanje konflikta, demokratski razvoj, održivi povratak raseljenih i poštovanje ljudskih i građanskih prava svih pojedinaca i zajednica i zajednička posvećenost svih država članica OEBS-a, pruža osnovu za mandat Misije OEBS-a na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.