Ponoćna odluka EU: Zabranjuje se uvoz nafte iz Rusije

Izvor: B92, 31.Maj.2022, 01:00

Ponoćna odluka EU: Zabranjuje se uvoz nafte iz Rusije

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, objavio je nešto pre ponoći da je na sastanku lidera EU 27 u Briselu postignut dogovor o zabrani uvoza ruske nafte.

”Ovo se odmah odnosi na više od dve trećine uvoza nafte iz Rusije čime se prekida značajan izvor finansiranja ruske vojne mašinerije”, napisao je Mišel na Tviteru.

Predsednik Evropskog saveta dodaje da će se pristisak na Rusiju nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do završetak rata u Ukrajini.

On dodaje da šesti paket EU sankcija uključuje i ukidanje swift transakcija sa najvećom ruskom Sberbankom, zabranu emitovanja programa još tri medija u državnom ruskom vlasništvu i sankcionisanje osoba odgovornih za ratne zločine u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.