Poljski predsednik oštro poručuje EU: Nećete nas zaraziti vašim društvenim bolestima

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2018, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljski predsednik oštro poručuje EU: Nećete nas zaraziti vašim "društvenim bolestima"

Jaroslav Kačinjski neće da služi bogatima

- Poljska pripada u EU, ali treba da pazi kako ne bi bila zaražena "društvenim bolestima" koje dominiraju evropskim blokom - rekao je danas lider vladajuće partije Zakona i pravde Jaroslav Kačinjski.

Pročitajte i:

On je u govoru na stranačkom skupu pred lokalne izbore u oktobru ukazao na potrebu da Poljska ostane unutar bloka, ali je i upozorio da EU primorava članice da ispunjavaju standarde >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji nisu sa tradicionalnim porodičnim vrednostima.

Kačinjski kaže da je članstvo u EU bio najkraći put da Poljska parira zapadnim saveznicima po pitanju životnog standarda, ali da to ne treba da znači da će Varšava ponoviti greške Zapada i postati "zaražena društvenim oboljenjima koje dominiraju blokom".

Pan Prezes Jarosław Kaczyński 🇵🇱

Sto lat❗ #KonwencjaPiS pic.twitter.com/zt1x9JTuKw

— Anna Gańska-Lipińska 🇵🇱💯 (@AnnaMariaGL3) September 2, 2018

On je stao odbranu "demokratskih stavova partije" i optužio kritičare da "služe interesima jačih" i da "sklapaju dogovore sa silnicima u svetu".

- Suočićemo se sa teškom bitkom i gađaće nas kamenicama. Napadnuti smo iznutra i spolja na načine koji nemaju veze sa realnošću i cilj im je nanošenje štete Poljskoj. Lako je služiti interesima najmoćnijih. Mnogo je teže služiti društvu, narodu - naglasio je Kačinjski.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.