Politiko: I Vučić dobio pismo od Trampa

Izvor: B92, 18.Dec.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politiko": I Vučić dobio pismo od Trampa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pismo od američkog predsednika Donalda Trampa, piše portal Politiko.eu.

"Politiko" u tekstu "Tramp poziva Kosovo da iskoristi šansu za mir sa Srbijom", pozivajući se na savetnika za medije srpskog predsednika, navodi da je Vučić dobio pismo od Trampa nalik onom koje je objavio kosovski predsednik Hašim Tači.

U tekstu se navodi da je Tramp pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tačija da iskoristi šansu za potpisivanje trajnog mirovnog sporazuma sa Beogradom.

"U iznenadnoj intervenciji u posrnulim pregovorima Beograda i Prištine Tramp je u pismu izneo mogućnost da se sa Tačijem i Vučićem sastane u Beloj kući u slučaju da postignu dogovor", piše "Politiko" i dodaje: "Vučić je dobio slično pismo od Trampa, rekao je njegov savetnik za medije".

"Pozivam vas i lidere Kosova da iskoristite ovaj jedinstveni trenutak, da govorite ujedinjenim glasom tokom mirovnih pregovora i uzdržite se od postupaka koji bi otežali postizanje sporazuma", napisao je Tramp u pismu Tačiju 14. decembra, koje je kosovski predsednik objavio na Fejsbuku u utorak.

"Politiko" ocenjuje da su Trampove reči bile upućene vladi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je kritikovao Tačijev pristup pregovorima i koji je zauzeo tvrdu liniju prema Srbiji, uključujući i taksu od 100 odsto na robu iz Srbije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.