Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2018, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politiko: Vučić dobio od Trampa slično pismo kao Tači

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je od predsednika SAD Donalda Trampa slično pismo kao i predsednik Kosova Hašim Tači, objavio je portal Politiko.

U tekstu "Tramp poziva Kosovo da iskoristi šansu za mir sa Srbijom", Politiko navodi da je Vučićev savetnik za medije rekao da je i predsednik Srbije primio "slično pismo".

"U iznenadnoj intervenciji u posrnule pregovore među balkanskim zemljama, Tramp je u pismu izneo mogućnost da se sastane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u Beloj kući s Tačijem i Vučićem ako postignu dogovor. Vučić je dobio slično pismo od Trampa, rekao je njegov savetnik za medije", navodi Politiko.

U pismu kosovskom predsedniku od 14. decembra, koje je Tači danas objavio na svom Tviter nalogu, Tramp je pozvao njega i druge lidere Kosova da "iskoriste jedinstveni trenutak, da govore ujedinjenim glasom tokom mirovnih pregovora i uzdrže se od postupaka koji bi otežali postizanje sporazuma".

Politiko ocenjuje da su te Trampove reči namenjene vladi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je kritikovao Tačijev pristup pregovorima i zauzeo tvrđu liniju prema Beogradu, uvodeći carine od 100 odsto na srpsku robu.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.