Pokretači Apela: Sporazum sa Prištinom zbog EU, a ne skidanja bremena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokretači Apela: Sporazum sa Prištinom zbog EU, a ne "skidanja bremena"

Pokretači božićnog "Apela za odbranu Kosova i Metohije" danas u saopštenju konstatuju da je, posle "očigledno vrlo neprijatnog razgovora" predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Vesom Mičelom, "konačno razobličena višemesečna inscenacija srpskih vlasti zvana 'unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji'".

Time su, nažalost, "potvrđene bojazni pokretača Apela za odbranu Kosova i Metohija s kraja prošle godine", ukazuje se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kako se objašnjava, to je učinio sam Vučić, izgovaranjem sledeće rečenice: "Najveća prepreka na našem putu ka Evropskoj uniji jeste problem Kosova i Metohije, i zato smo spremni na kompromis, ali ne na poniženje".

Prema tumačenju pokretača Apela, "razlog insistiranja na takozvanom "istorijskom sporazumu s Albancima' jeste isključivo ulazak u EU, a ne nastojanje da se tobože skine teško breme s leđa budućih naraštaja, kako nam se predsednik Srbije sve vreme zaklinjao".

"Problem Kosova i Metohije želi se 'rešiti' sada, ne zato što naše vlasti znaju kako da ga reše u korist Srbije, već zato što je to ucenjivački preduslov Brisela i Berlina za eventualno članstvo u krizom uzdrmanoj EU", tvrde pokretači Apela.

Prema njihovoj oceni, Vučić "nastoji da sklepa bilo kakav propagandni modalitet kojim bi konačno slamanje Srbije pred zapadnjačkom ucenom srpskom narodu predstavio kao tobožnji 'kompromis'".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SDS traži od Vučića da kaže koji su mu opozicionari preneli sadržaj razgovora sa Mičelom

Izvor: Beta, 15.Mar.2018

Socijaldemokratska stranka (SDS) Borisa Tadića pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da otvoreno kaže koji mu to opozicionari podnose izveštaje sa svojih sastanaka i da, kako se navodi, prestane sa primitivizovanjem politike u Srbiji.Odgovarajući na tvrdnju Vučića da su mu dvojica...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.