Podržana Regionalna agenda za investicije na Zapadnom Balkanu

Izvor: Beta, 11.Maj.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podržana Regionalna agenda za investicije na Zapadnom Balkanu

Na ministarskom sastanku Investicione komisije za Jugoistočnu Evropu (SEEIC) održanom danas u Tivtu, u Crnoj Gori, predstavnici šest ekonomija Zapadnog Balkana podržali su Regionalnu agendu reformi u oblasti investicija (RIRA), saopštio je Savet za regionalni saradnju (RCC).  Cilj Regionalne agende reformi u oblasti investicija je veća usklađenost investicionih politika šest ekonomija Zapadnog Balkana sa standardima Evropske unije (EU) i dobrom međunarodnom praksamom u okviru strategije Jugoistočna Evropa 2020, Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) i pretdpristupnih procesa i procesa pristupanja Evropskoj uniji.Sastanak na kojem su bili ministri, njihovi saradnici i zvaničnici zaduženi za investicije iz regiona zajednički su organizovali Ministarstvo ekonomije Crne Gore i RCC.Ministarka ekonomije Crne Gore Dragica Sekulić je ocenila da je uvajanje Regionalne agende značajan koraka u sprovodjenju Višegodišnjeg akcionog plana za regionalni ekonomski prostor (MAP REA) kojeg su usvojili premijeri zemalja regiona na sastanku Zapadnog Balkana jula prošle godine u Trstu."Ovim se dokumentom postavljaju temelji ozbiljnom radu na agendi reformi u oblasti investicija pojedinačnih ekonomija Zapadnog Balkana, ali i daje regionu konkurentna, za investicije pogodna perspektiva", rekla je Sekulić.Zamenik generalnog sekretara RCC, Gazmend Turdiu rekao je da je to "proces u kojem smo svi mi zajedno njegovi vlasnici. To vlasništvo nosi i odgovornost i stoga treba ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podržana Regionalna agenda za investicije na Zapadnom Balkanu

Izvor: Beta Video, 11.Maj.2018

TIVAT - Na ministarskom sastanku Investicione komisije za Jugoistočnu Evropu (SEEIC) predstavnici šest ekonomija Zapadnog Balkana podržali su Regionalnu agendu reformi u oblasti investicija (RIRA). (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.