Podrška EU za izgradnju Ekspo centra u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Nov.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška EU za izgradnju Ekspo centra u Nišu

Evropska unija pruža kontinuiranu podršku lokalnom razvoju sa dosadašnjim ulaganjem od 300 miliona evra, a samo finansiranje razvoja poslovne infrastrukture omogućiće unapređenje ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenje investicija, te samim tim i bolji život stanovništva”, rekao je u Kragujevcu šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, čestitajući predstavnicama 34 lokalne samouprave kojima je preko razvojnog programa EU PRO odobreno >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ukupno 40 projekata.

Među lokalnim samoupravama čiji su projekti finansijski podržani od strane EU PRO programa je i Grad Niš, kome je o odobreno 30 000 evra za izradu projekata za izvođenje radova za multifunkcionalni Ekspo centar, koji će se graditi na lokaciji Lozni kalem u Niškoj banji.

Svečanom uručivanju odluka o finansiranju projekata u Kragujevcu prisustvovao je član Gradskog veća Niša Mihailo Zdravković koji je zahvalio predstavnicima Evropske unije i EU PRO programa na podršci u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta, čiji je osnovni cilj da reši problem nedostatka adekvatnog sajamskog prostora i obezbedi  da  Niš bude pogodan domaćin širokog spektra događaja, poput sajmova, kongresa, sastanaka, emisija i sportskih događaja.

”Ekspo centar će generisati postepeno nove ekonomske aktivnosti u smislu potrošnje, radnih mesta, zarada i poreskih prihoda za zajednicu. To će privući masu učesnika u novu poslovnu oblast Niša i poslužiti kao katalizator za druge potencijalne razvojne inicijative, pomažući da se olakša razvoj privatnog sektora poput novih hotela, poboljšavajući ukupni kvalitet života stanovništva i doprinoseći ukupnoj živosti i životnosti zajednice”, rekao je Zdravković.

Inače, aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kragujevac

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

EU PRO sufinansira dva projekta u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 16.Nov.2018

LESKOVAC..Dva projekta , koji će biti realizovani na teritoriji grada Leskovca, sufinasiraće EU PRO, novi donatorski program Evropske Unije...“Gradu Leskovcu odobreno je finansiranje dva projekta: infrastrukturnog projekta “Unapređenje energetske efikasnosti u osnovnoj školi Vasa Pelagić u Leskovcu,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.