Podrška EU 4.370 evra po glavi stanovnika, dok je zemljama Zapadnog Balkana oko 138 evra

Izvor: B92, 01.Jun.2023, 15:52

"Podrška EU 4.370 evra po glavi stanovnika, dok je zemljama Zapadnog Balkana oko 138 evra"

"Razgovarao sam sa mnogo ljudi i svima je glavna tema uz energetiku i ekonomski napredak, situacija na KiM", rekao je Aleksandar Vučić u obraćanju iz Moldavije.

Rekao je da će zemlje iz inicijative Otvoreni Balkan tražiti veći pristup fondovima EU.

"Tražimo promenu odnosa prema Zapadnom Balkanu u smislu veći fondova usmerenih na Zapadni Balkan, jer ako izračunate, a pokazali smo podatke Ursuli fon der Lajen, podrška regionalnim zemljama EU od Grčke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do Slovenije je prosečno 4.370 evra po glavi stanovnika, dok je zemljama Zapadnog Balkana oko 138 evra. Razumemo mi da nismo zemlja EU, ali ta razlika mora da se smanji, kako bismo mogli brže da pristižemo te zemlje", naglasio je Vučić.

"Uputio sam poziv svim prisutnim zemljama i rukovodstvu EU da posle Granade i Londona jedan od dva naredna samita bude održan u Beograd", rekao je Vučić u svom obraćanju javnosti u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.