Počinje naplata kesa u još jednoj zemlji regiona

Izvor: B92, 12.Feb.2018, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje naplata kesa u još jednoj zemlji regiona

Crna Gora će se kao zemlja kandidat za priključenje uskladiti sa direktivom EU, što znači da će verovatno do kraja godine početi naplatu plastičnih kesa.

"Mere moraju uključivati jednu od sledećih opcija, a mogu i obe: definiciju maksimalne godišnje potrošnje koja obuhvata 90 laganih plastičnih kesa za nošenje po osobi do kraja 2019. (smanjenje od 50 odsto u odnosu na 2010) i 40 laganih plastičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kesa za nošenje po osobi do kraja 2025. (smanjenje od 80 odsto u odnosu na 2010) i moraju osigurati da do kraja 2018. plastične kese za nošenje ne budu besplatne na prodajnim mjestima", kazali su za podgoričku Pobjedu u resornom ministarstvu, prenosi RTCG.

U skladu sa dinamikom ove strategije Crna Gora će slediti sve obaveze iz direktiva EU, kao i najbolje prakse razvijenih zemalja Evropske unije, navode iz ministarstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.