Izvor: RTS, 23.Jul.2020, 15:01

Počeo tehnički dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU

Delegacije eksperata Beograda i Prištine počele su u Briselu zajednički sastastanak sa EU posrednicima u dijalogu o normalizaciji odnosa.
Na sastancima koji će trajti dva dana razgovara se o detaljima u oblasti eonomskih odnosa kao i o pitanjima nestalih i raseljenih sa KiM.
Pre trilateralnog sastanka delegacija Beograda na čelu sa direktorom Kancelarije za KiM Markom Đurićem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastala sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčkom.
Bilateralni razgovor sa EU posrednicima imali su i predstavnici prištine koje predvodi novopostavljeni koordinator u dijalogu Skender Hiseni.
Očekuje se da se delegacije Beograda i Prištine nakon sastanka obrate medijima sa rezulatima razgovora.
Iz Evropske službe za spoljne poslove kažu da ne iznose informacije o razgovorima na ekspertskon nivou.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Hiseni posle sastanka sa Lajčakom i Đurićem: Krajnje politički proces

Izvor: Danas, 23.Jul.2020

Koordinator Kosova Skender Hiseni je danas, posle sastanka sa predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom i vođom delegacije Srbije Markom Đurićem, izjavio da je reč o krajnje političkom procesu, odnosno o finalnoj fazi pregovora o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, koji će voditi ka postizanju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.