Počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2015, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine

BRISEL - U Briselu je večeras počela nova runda dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Federike Mogerini.

Delegaciju Beograda predvodi premijer Aleksandar Vučić, a Prištinu kosovski premijer Isa Mustafa.

Kako je ranije saopštila portparol Mogerinijeve, na sastanku će biti razmotren napredak u primjeni do sada postignutih dogovora i razmijenjena mišljenja o daljem toku normalizacije odnosa.

Kosovski Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << očekuju da se aktuelizuje najvažnija tema za Srbe, a to je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

Prethodna runda održana je 9. februara i to poslije višemjesečnog zastoja, a tada je parafiran sporazum o pravosuđu.

U Briselu je prošle nedjelje održan pripremni razgovor za narednu rundu dijaloga  na kojem je učestvovao direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić.

On je poslije sastanka izjavio da je svojim sagovornicima prenio želju srpskog naroda sa KiM da se Zajednica srpskih opština što prije formira.

Đurić je kazao da je tokom razgovora prenio duboku zabrinutost Beograda, ali i srpskog naroda na Kosovu, zbog pogoršanja bezbjednosne situacije i niza ozbiljnih incidenata na sjeveru Kosova.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.