Pendarovski očekuje da S.Makedonija počne pregovore sa EU tokom predsedavanja Hrvatske

Izvor: Beta, 28.Nov.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pendarovski očekuje da S.Makedonija počne pregovore sa EU tokom predsedavanja Hrvatske

Predsednik Stevo Pendarovski izjavio je danas da očekuje da Severna Makedonija pristupne pregovore sa EU počne u prvih šest meseci iduće godine, kada će Unijom predsedavati Hrvatska.Pendarovski je to rekao primajući akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Hrvatske Nives Tiganj, saopštio je predsednikov kabinet.Počinjanjem pristupnih pregovora za mandata Hrvatske "potvrdićemo naše prijateljstvo i saradnju, posebno u ovom značajnom periodu za našu državu, ali verujem i region, kao i za EU", rekao je Pendarovski.Nives Tiganj je istakla da će, u skladu s politikom Hrvatske, uvek isticati dosadašnji napredak Severne Makedonije i podržavati njene reforme."Postoji veliki potencijal da dve zemlje i dalje unapredjuju bilateralne odnose", rekla je ambasadorka, ističući privredu, posebno turizam.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Pendarovski očekuje da S.Makedonija počne pregovore sa EU tokom predsedavanja Hrvatske

Izvor: B92, 28.Nov.2019

Skoplje -- Predsednik Stevo Pendarovski izjavio je da očekuje da Severna Makedonija pristupne pregovore s EU počne u prvih šest meseci iduće godine...Tada će Uniji predsedavati Hrvatska...Pendarovski je to rekao primajući akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Hrvatske Nives Tiganj, saopštio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.