Pavićević bez pratnje, odložio posetu Srbima južno od Ibra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pavićević bez pratnje, odložio posetu Srbima južno od Ibra

Oficiru za vezu Vlade Srbije pri Misiji EU u Prištini Dejanu Pavićeviću, koji se danas uputio u obilazak srpskih enklava južno od Ibra, uskraćena je policijska pratnja, čime mu je faktički uskraćeno pravo na obavljanje profesionalnih dužnosti, garantovano sporazumom o slobodnom kretanju zvaničnika, saopštila je Kancelarija za KiM. 

Osim što mu je uskraćena policijska pratnja, na koju je do sada uvek ostvarivao pravo, Pavićeviću je usmeno saopšteno da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bezbedno da putuje južno od Ibra, što je shvatio kao indirektnu pretnju, i zato odložio inače propisno najavljenu posetu.

Priština je na ovaj način prekršila još jedan od sporazuma iz Brisela, čime je samo dodatno potvrdila da želi da se kreće u pravcu eskalacije i destabilizacije, navodi se u saopštenju Kancelarije.

"Ovu indirektnu zabranu posete Dejanu Pavićeviću posmatramo i u kontekstu najava prištinskih medija da će velikom broju političkih i javnih ličnosti iz Srbije biti onemogućen dolazak na Kosovo i Metohiju", ističe se u saopštenju.

U saoštenju se još jednom pozivaju svi zainteresovani međunarodni akteri i EU, kao garanti sprovođenja briselskih dogovora, da preduzmu hitne mere kako bi se situacija vratila na početnu poziciju koja je prethodila uvođenju anticivilizacijskih trgovinskih barijera Prištine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.