PREMIJERKA U BRISELU: Brnabićeva se sastala sa Mogerinijevom

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2018, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJERKA U BRISELU: Brnabićeva se sastala sa Mogerinijevom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će danas predsedavati sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i Evropske unije Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Brisel, gde će danas predsedavati sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i Evropske unije.Brnabić je posetu započela sastankom sa potpredsednicom Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << komisije i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, saopšteno je iz vlade.Sastanku sa Mogerini prisustvovala je i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. Tokom posete Briselu, danas i sutra, Brnabić će imati brojne susrete sa evropskim zvaničnicima, sa kojima će razgovarati o reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU, regionalnoj saradnji i aktuelnim političkim temama. PROČITAJTE JOŠ: Premijerka Brnabić doputovala u BerlinPremijerka će se sastati sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klod Junkerom i potpredsednikom Jirkiem Katainenaom, a razgovaraće i sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom. Brnabić će sutra imati izlaganje u European Policy Center, nezavisnim i neprofitnim istraživačkim centrom koji se bavi analizom evropskih integracija, gde će predstaviti napredak u reformama koje Srbija sprovodi na putu u EU. Tokom posete Briselu, predsednica vlade će razgovarati i sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom i komesarkom za trgovinu Sesilijom Malstrom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ana Brnabić za RTS: Konačno ne pričamo o dve strane

Izvor: RTS, 18.Dec.2018

Evropska unija nikad nije bila direktnija u osudi i pozivanju Prištine da povuče mere koje su uveli 6, pa 21. novembra, rekla je za RTS premijerka Ana Brnabić i istakla da se konačno više ne govori o "dve strane". . Premijerka...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.