PREDLOG AMERIKE SE NE SVIĐA EU! Brisel hitno reaguje na najavu da će Čovek za Balkan učestvovati u dijalogu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 12:05

PREDLOG AMERIKE SE NE SVIĐA EU! Brisel hitno reaguje na najavu da će "Čovek za Balkan" učestvovati u dijalogu

Ne sviđa im se ideja

Iako je ambasada SAD u Prištini potvrdila da će na hitnom sastanku, sazvanom zbog situacije na severu Kosova u Briselu, učestvovati i zamenik pomoćnika državnog sekretara Gabrijel Eskobar, portparol Evropske Unije Peter Stano je to negirao, piše Gazeta ekspres.

- Ne, gospodin Eskobar neće prisustvovati razgovoru. Dijalog ima tri učesnika - Kosovo, Srbiju i EU. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Svi ostali podržavaju dijalog spolja - rekao je Stano za Gazetu ekspres.

Iz ambasade SAD u Prištini juče je najavljeno da će razgovorima u Briselu učestvovati i pomoćnik državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar.

- Zadovoljni smo što će Srbija i Kosovo poslati predstavnike ove nedelje u Brisel na razgovore i ohrabriti obe strane da se otvoreno, ozbiljno i brzo ponovo angažuju. Zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar otputovaće ove nedelje u Brisel kako bi učestvovao u tim diskusijama - rekao je portparol američke ambasade u Prištini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.