POSLE ŠVEDSKE I FINSKE JOŠ JEDNA ČLANICA EU ULAZI U NATO? Vlasti male države izrazile zabrinutost - treba im zaštita!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2022, 18:21

POSLE ŠVEDSKE I FINSKE JOŠ JEDNA ČLANICA EU ULAZI U NATO? Vlasti male države izrazile zabrinutost - treba im zaštita!

Kažu da je rano za razgovore

Predsednik Kipra Nikos Anastasijades izjavio je danas da je prerano da se razmatra pitanje ulaska ove zemlje u NATO.

- Čak i da je to želja kiparske vlade, došlo bi do sukoba na polju proceduralnih pitanja, posebno u vezi sa prigovorom Turske - naveo je Anastasijades, objašnjavajući da je za članstvo u NATO-u potrebna jednoglasna saglasnost, prenosi Sajprus mejl.

On je dodao da je Kipar mala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << država i da joj je potrebna zaštita, ali da ta zaštita treba da bude delotvorna i da sve odluke budu odobrene od strane naroda. Govoreći o sankcijama EU Rusiji, on je naglasio da mere koje predlaže EU moraju biti precizne i efikasne da bi ih Kipar podržao.

- Vlada Kipra je već izrazila neke zabrinutosti u vezi sa šestim paketom sankcija - saopštio je Anastasijades.

On je dodao da evropski partneri treba da uzmu u obzir uticaj na države članice kako "ne bi uvele sankcije članicama EU, umesto osvajaču", prenosi kiparski list.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.