POKS: U Strazburu izjednačili komunistički i fašistički režim, moraće i Srbija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2020, 13:12

POKS: U Strazburu izjednačili komunistički i fašistički režim, moraće i Srbija

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da će Srbija posle donošenja Rezolucije o kulturi sećanja na žrtve totalitarnih režima u Evropskom parlamentu morati da osudi zločine i ukloni spomenike iz komunističke prošlosti ako želi da uđe u EU.

POKS u saopštenju navodi da se Rezolucijom koja je usvojena 19. avgusta u Strazburu izjednačavaju komunistički i fašistički totalitarni režim i traži od država članica EU da uklone sa javnih površina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sve spomenike i simbole iz komunističke prošlosti kojima se propagiraju takvi režimi.

Potpredsednik POKS, Vojislav Mihailović navodi da u Srbiji ima 6.000 spomenika iz komunističke prošlosti i obeležja, kao što je crvena petokraka i predlaže da se ona ukloni najpre sa zgrade Predsedništva Srbije, saopšteno je iz Pokreta.

POKS ocenjuje da je za Srbiju kao kandidata za prijem u EU važna i tačka Rezolucije kojom se pozivaju sve države članice EU da "izvrše jasno i principijelno preispitivanje zločina i dela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.