PODVIO REP Kurti se vratio na sastanke sa liderima EU u Briselu, govori se da se stvari kreću

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2023, 18:19

PODVIO REP Kurti se vratio na sastanke sa liderima EU u Briselu, govori se da se "stvari kreću"

Kurti se vratio na sastanke sa liderima EU, RSE: Stvari se kreću

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti vratio se na sastanke sa liderima Evropske unije u Briselu, a, kako javlja prištinska Koha, u toku je njegov razgovor sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno su imali odvojene sastanke sa Lajčakom, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i liderima Nemačke, Francuske i Italije, Olafom Šolcom, Emanuelom Makoronom i Đorđom Meloni.

Radio Slobodna Evropa navodi, pozivajući se na izvore, da se stvari "kreću" i da su mogući novi sastanci.

Prvi deo sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim zvaničnicima u Briselu završen je danas malo posle 15 sati, nakon čega je nastavljen sastanak sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Prvom delu sastanka prisustvovali su Mišel, Šolc, Makron i Meloni.

Prethodno evropski zvaničnici su razgovarali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem koji je odmah po završetku sastanka otišao, bez davanja izjava novinarima.

Uoči sastanka u Briselu, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da ima velika očekivanja.

Sastanci u pokušaju da se oživi dijalog Beograda i Prištini održavaju se na marginama Samita EU koji se bavi Ukrajinom i ratom Izraela protiv Hamasa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

TEŠKI PREGOVORI U BRISELU: Vučić vodio iscrpljujuće razgovore na sastanku sa liderima, Kurti POBEGAO GLAVOM BEZ OBZIRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2023, 09:35

Šef države se najpre sastao s Makronom, Šolcom, Melonijevom i Mišelom, a potom ga sačekali dugi razgovori s Boreljom i Lajčakom...Kao što je i najavljivao predsednik Aleksandar Vučić, u Briselu su ga sačekali teški pregovori u borbi za pozicije Srbije. U prvom delu šef naše države sastao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.