PAKAO! Zastrašujući snimci iz svemira nakon serije vazdušnih napada u Pojasu Gaze (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2023, 13:11

PAKAO! Zastrašujući snimci iz svemira nakon serije vazdušnih napada u Pojasu Gaze (FOTO/VIDEO)

Fotografije iz svemira pokazuju zastrašujuću količinu razaranja u Pojasu Gaze

Izraelska vojska izvela je poslednja četiri dana seriju vazdušnih napada na mete u Pojasu Gaze, koje su navodno bile povezane s Hamasom, reagujući na veliki napad iz Gaze u subotu ujutru.

Do sada je, prema poslednjim informacijama, u Gazi izgubilo život oko 900 ljudi.

UN su izrazile zabrinutost i istakli "jasne dokaze" o ratnim zločinima koji su počinjeni kako u Gazi tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i u Izraelu.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku Žozep Borelj istakao je da Izrael ima pravo na samoodbranu od napada Hamasa, ali da to mora činiti u skladu s međunarodnim pravom. On je takođe kritikovao kolektivno kažnjavanje svih Palestinaca, smatrajući to nepravednim i neproduktivnim za postizanje mira.

Napadi Izraela su uzrokovali značajna oštećenja na desetinama stambenih zgrada, na kancelarijama telekomunikacionih kompanija i zgradama Islamskog univerziteta u Gazi, a razmere razaranja mogu se jasno videti iz svemira, na satelitskim snimcima koje je napravio Maksar.

U pogođenom području zabeležene su zastrašujuće eksplozije u ponedeljak uveče, dok su deca vrištala i niko nije mogao da spava. Rimal, obično najmirniji deo Gaze poznat po svojim bogatim kvartovima, svedočio je noći koju će stanovnici dugo pamtiti.

Imagery released yesterday from @Maxar shows impact of Israeli strikes in Gaza.

Locations of damage seen in imagery:

#1 - 31.558, 34.470 h/t @ajquery

#2 - 31.514, 34.446 h/t @ghost_watcher1

#3 - 31.533, 34.443 h/t @ChrisOsieck

#4 - 31.514, 34.452 h/t @ChrisOsieck pic.twitter.com/6UobBECO4d

— Benjamin Strick (@BenDoBrown) October 11, 2023

Tokom narednog dana intenzitet napada se smanjio, omogućivši ljudima da shvate razmere razaranja. Infrastruktura ovog kvarta pretrpela je ozbiljne štete, a većina pristupnih puteva bila je presečena.

Cela oblast trenutno izgleda kao da ju je pogodio zemljotres, prekrivena ruševinama, razbijenim staklima i prekinutim električnim žicama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Žozep Borelj u Pekingu na strateškom dijalogu EU i Kine

Izvor: Danas, 12.Okt.2023, 09:19

Visoki predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj doputovao je danas u Kinu, na razgovore o bilateralnim odnosima, trgovini i međunarodnim pitanjima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.