Izvor: Magyar Szó, 24.Nov.2014, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena granica kod Vrbice

Otvoren za saobraćaj granični prelaz između Vrbice i rumunskog naselja Valkanj koji će građani moći koristiti između 7 i 19 časova. Na osnovu međudržavnog ugovora između Srbije i Rumunije će se na tri nova granična prelaza odvijati međunarodni putnički saobraćaj, a te prelaze će moći koristiti svi građani Evropske Unije i Srbije. Na rumunskoj strani prelaza stoji tabla na kojoj piše da je prelaz dozvoljen između 8 i 20 časova, ali neka se niko ne zbuni, razlika proizlazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Magyar Szó << iz različitih vremenskih zona; čim pređemo granicu svoje časovnike moramo pomeriti za sat vremena unapred.

Granični prelaz je stavljen u funkciju, mada je za sada saobraćaj prilično slab, ali će se tokom praznika sigurno povećati. Pored automobila granicu mogu koristiti i vozila ne teža od 3.5 tone.

Od prošle godine ovaj granični prelaz se otvarao svakog meseca na 3 do 10 dana, a granicu su prelazili mahom građani koji žive u Rumuniji; tri puta više je putnika prelazilo u Srbiju nego u suprotnom smeru. Konstantno rastući saobraćaj je opravdao potrebu otvaranja prelaza; još se sećamo koliko je na ovom prelazu bio gust malogranični promet u osamdesetim godinama prošlog veka.

Otvaranje graničnog prelaza je koštalo nešto više od 30 miliona dinara, ali se čini da je to dugoročno isplativa investicija, naročito ako se ima na umu razvoj Severno-banatskog regiona.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Pomeranje sata

Nastavak na Magyar Szó...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Magyar Szó. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Magyar Szó. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.