Orban i Šarec traže od EU da ubrza pregovore sa Srbijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2019, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban i Šarec traže od EU da ubrza pregovore sa Srbijom

Mađarski i slovenački premijeri Viktor Orban i Marjan Šarec zatražili su danas od Evropske unije da ubrza pregovore o članstvu sa Srbijom.

U razgovoru u Budimpešti, Orban je naglasio da "deo Balkana koji je i dalje van EU ne može da bude umiren i stabilizovan bez razvoja Srbije", prenosi AP.

Slovenačka agencija STA navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su se Orban i Šarec dali podršku nastavku pregovora sa Srbijom, za koju su naglasili da je važan faktor na Zapadnom Balkanu.

Tom prilikom, Orban je nekoliko puta ponovio da je proširenje EU geopolitičko pitanje i upozorio na negativne posledice zaustavljanja ovog procesa.

Dvojica izrazili, prenosi AP, i razočarenje odlukom EU da ne odobri pokretanje pristupnih pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

Orban i Šarec su kazali i da je potrebna pomoć kako bi se smanjila migracija u Evropi, tako što će se povećati pomoć regionima iz kojih migranti dolaze.

Orban je primetio da se trenutno 96.000 migranata kreće između Turske i Mađarske i da koriste tzv. Balkansku rutu na putu ka zapadnoevropskim zemljama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEPE VESTI IZ BUDIMPEŠTE Orban i Šarec zatražili od EU da UBRZA PREGOVORE o članstvu sa Srbijom

Izvor: Blic, 28.Okt.2019

Mađarski i slovenački premijeri Viktor Orban i Marjan Šarec zatražili su danas od Evropske unije da ubrza pregovore o članstvu sa Srbijom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.