Orban: NE!

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 11:04

Orban: NE!

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio da će ta zemlja nastaviti da se pridržava svog stava da EU ne sme da započne pregovore o članstvu Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Evropa bi trebalo da teži strateškom partnerstvu sa Ukrajinom, prenosi Rojters, pozivajući se na mađarski sajt Mandiner.

Orban je takođe ponovio da ovo pitanje treba da bude uklonjeno s dnevnog reda samita EU ove nedelje.

"EU se sprema da napravi grešku i mi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to moramo da sprečimo, čak iako je drugih 26 članica spremno da je počini. Ako hoćemo da podržimo Ukrajinu, kao geostrateški signal, onda bi trebalo to da uradimo ali ne članstvom", istakao je Orban.

Politički savetnik mađarskog premijera, Balaš Orban, prethodno je rekao da pristupanje Ukrajine u EU ostaje "crvena linija" za Mađarsku, ali da je Budimpešta spremna da ukine veto na predlog EU za finansiranje Ukrajine u zamenu za odmrzavanje sredstava EU za finansiranje Mađarske u vrednosti od 30 milijardi evra, koje je blok ranije uskratio Budimpešti zbog nezadovoljavanja demokratskih standarda Unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.