Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2014, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opatija: Sastanak hrvatskog, slovenskog i austrijskog premijera

U Opatiji će se održati trilateralni susret hrvatskog, slovenskog i austrijskog premijera, Zorana Milanovića, Mire Cerara i Wernera Faymanna, prenosi Hrt.hr.

Na ovom redovitom trilateralnom susretu koji se održava otprilike svakih šest mjeseci ovom će prilikom tri premijera govoriti o temama koje će zajedno podržati na prosinačkom summitu EU-a, među ostalim o tzv. investicijskom planu predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera, a govorit će se i o zapadnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Balkanu.

Ovo je treći sastanak premijera Hrvatske, Slovenije i Austrije. Prvi je bio 2013. u Grazu, a drugi u lipnju na Brdu kod Kranja. Tada je Sloveniju još predstavljala bivša premijerka Alenka Bratušek. Na sastancima se razgovara o čvršćoj suradnji u regiji i suradnji triju zemalja unutar EU-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.