Onlajn radionica za preduzetnike 3. decembra

Izvor: Megafon.co, 01.Dec.2020, 16:01

Onlajn radionica za preduzetnike 3. decembra

EU info kutak Niš organizuje onlajn radionicu u okviru serijala edukativnih događaja za preduzetnike. U četvrtak, 3. decembra, od 18 sati zainteresovani mogu da se upoznaju sa tim šta predstavlja i kakve mogućnosti nudi COSME – program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća.
Učesnici radionice saznaće koji su ciljevi programa, kakvi finansijski instrumenti postoje, kako se pristupa tržištima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Na koji način se promoviše preduzetništvo i kako izgleda COSME u Srbiji.
Radionicu će voditi Milivoje Jovanović iz organizacije ENECA iz Niša. Ova organizacija pruža podršku osnivanju i razvoju malih porodičnih biznisa i aktivno radi na polju njihovog socio-ekonomskog razvoja.
Kako da se prijaviš za radionicu? Učešće je besplatno za sve zainteresovane, ali je zbog ograničenog broja mesta potrebno popuniti prijavni formular.
Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. Sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.
COSME, program koji će biti tema onlajn radionice, ima za cilj da olakša MSP pristup finansijama u svim fazama rada – stvaranju, proširenju ili prenosu poslovanja. Ovaj program podržava aktivnosti usmerene ka unapređenju okvirnih uslova u kojima preduzeća posluju. Posebno kada se radi o malim i srednjim preduzećima, putem smanjivanja administrativnih i regulatornih opterećenja.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.