Izvor: Radio 021, 08.Maj.2020, 17:24

Onlajn Nedelja Evrope u Srbiji - od koncerata do performansa

EU Info Point u Novom Sadu obeležiće i ove godine Nedelju Evrope, a sve će biti u znaku kulture.

"Dan Evrope 2020. godine dočekujemo u drugačijem ambijentu u odnosu na ono na šta smo navikli, ali i u novonastalim okolnostima slavimo vrednosti Evropske unije, uz socijalno distanciranje ali sa potrebom da bar na mreži budemo bliži nego ranije", poručuju iz EU Info Pointa.

Podržano je šest organizacija iz Niša i Novog Sada koje su pripremile kulturne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << događaje na temu evropske kulture, zajedničkih vrednosti i solidarnosti.

Na sam Dan Evrope, 9. maj, očekuje se obraćanje ambasadora Sema Fabricija, mnoštvo onlajn sadržaja, dok će nekoliko lokacija u Beogradu biti osvetljeno bojama zastave Evropske unije.

Onlajn poetsko veče biće organizovano 10. i 12. maja od 19 časova. Poetsko veče predstvlja video nastupe 22 pesnika i pesnikinja iz Srbije, Portugala, Finske, Nemačke, Austrije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Poljske, Švedske i Slovenije okupljenih preko udruženja iz Novog Sada, Mračna komora, koji će čitati poeziju na svojim maternjim jezicima na temu solidarnosti.

Čitanje zanimljivih književnih dela poslušajte na Fejsbuk stranici EU info kutka Novi Sad.

Takođe 10. i 12 maja, sa početkom u 20 časova, biće organizovani onlajn koncerti. Nastupiće beogradski bend Kristali i novosadski sastav Deep Steady.

Onlajn koncert "Savremeni zvuci na klasičan način" organizovaće se 11. maja u 20 sati. Orekstar Impresija iz Niša izvešće dobro poznate hitove poput "Over the Rainbow", "Stairway to Heaven", "Take on me", ali na klasičnim instrumentima.

Onlajn performans "Davorin i Krejzi: Krejzi fakts o Evropi", pomoću kojeg ćete moći da saznate sve što treba da znate o Evropi i još mnogo toga što vam nije neophodno, organizovaće se 13. maja, u 20 časova. Ovaj performans moći će da se pogleda na Fejsbuk stranici EU info kutka Niš.

Onlajn dečiji koncert "Vilenjačka radost pevanja" zakazan je za 20 sati, 15. maja, moći će da se posluša na Fejsbuk stranici niškog EU info kutka.

Izložba "Solidarnost" udruženja Šok zadruga, u okviru koje će se predstaviti radovi vizuelnih umetnika na temu solidarnosti, moći će da se pogleda 16. maja, od 18 časova, na Fejsbuk stranici EU Info kutka Novi Sad.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.