Omerović sa šeficom političkog odeljenja Delegacije EU

Izvor: RTS, 22.Maj.2018, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović sa šeficom političkog odeljenja Delegacije EU

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović sastao se u Domu Narodne skupštine sa šeficom političkog odeljenja Delegacije Evropske unije Norom Heirinen sa kojom je razgovarao o planiranim aktivnostima Odbora u narednom periodu.
Na početku sastanka, Meho Omerović je istakao značaj pregovaračkih poglavlja 23 i 24, koja imaju ključnu ulogu ka punopravnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << članstvu Srbije u EU, saopštilo je skupštinsko odeljenje za odnose s javnošću. 
Upoznao je sagovornike sa širokim nadležnostima Odbora, istakavši da se Odbor bavi problemima sa kojima se suočavaju najugroženije kategorije stanovništva, kao što su osobe sa invaliditetom, Romi, starije osobe, LGBT populacija i pojedini predstavnici nacionalnih manjina. 
Takođe, istakao je da je Odbor veliku pažnju posvetio borbi protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama, kao i jačanju njihovog položaja u društvu. 
Nora Heirinen i saradnici su se interesovali za planove Odbora u narednom periodu i na koji način oni, kao predstavnici delegacije EU u Srbiji, mogu da pomognu u realizaciji planiranih aktivnosti Odbora i Narodne skupštine.
Predsednik Odbora je informisao delegaciju EU o uspešnoj saradnji Odbora sa nezavisnim državnim institucijama i nevladinim sektorom.
Naveo je da Odbor razmatra godišnje izveštaje Zaštitnika građana, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, na osnovu kojih se donose zaključci, koji se upućuju Narodnoj skupštini na razmatranje. 
Takođe, dodao je da će u narednom periodu narodni poslanici razmatrati više predloga zakona koji su u nadležnosti ovog Odbora.
Informisao je sagovornike o održavanju sednica Odbora van sedišta Narodne skupštine i ukazao na njihov značaj, jer samo odlaskom članova Odbora na teren mogu se uvideti problemi sa kojima se suočavaju građani u Srbiji.
Omerović je ocenio da se nadzorna uloga parlamenta može podići na viši nivo, posebno u domenu kontrole primene donetih zakona.
Nakon konstruktivnog razgovora, sagovornici su ukazali na važnost ovakvih sastanaka i intenziviranja saradnje, kroz razmenu iskustava i ideja, kao i kroz buduću realizaciju zajedničkih projekata u cilju daljeg unapređenja rada Odbora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Omerović sa šeficom političkog odeljenja Delegacije EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2018

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović sastao se danas u Domu Narodne skupštine sa šeficom političkog odeljenja Delegacije Evropske unije Norom Heirinen sa kojom je razgovarao o planiranim aktivnostima Odbora u narednom periodu. Na početku sastanka, Omerović...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.