Oliver Ivanović osumnjičen za ratne zločine

Izvor: Vostok.rs, 28.Jan.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović osumnjičen za ratne zločine

28.01.2014. -

Jedan od lidera Srba na Kosovu Oliver Ivanović je uhapšen na Kosovu pod sumnjom da je počinio ratne zločine, saopštila je u utorak pres-služba misije Evropske unije na Kosovu EULEX. Ivanović je u ponedeljak pozvan na saslušanje u tužilaštvo u Kosovskoj Mitrovici, gde je stigao dobrovoljno. Posle razgovora, koji je trajao do uveče, međunarodni tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova je doneo odluku da se on zadrži u pritvoru i poslao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << zahtev sudu da se političar pritvori. Prema rečima advokata Ivanovića, on se sumnjiči za navodna dva teška krivična dela iz 1999. i 2000. godine, kad su poginuli Albanci. Posle hapšenja političara, grupa njegovih pristalica je održala akciju protesta ispred zgrade suda.

Izvor: Glas Rusije, © Kollaž: «Golos Rossii»    
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Olivera otpisao i Beograd

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jan.2014, 13:36

Lideru građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću određen je jednomesečni pritvor i oko pet ujutru u utorak, prebačen je u pritvorsku jedinicu u Prištini. Međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova, Ivanovića sumnjiči za ratne zločine i teško...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.