Oglasio se Brisel: Samo mirno...

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se Brisel: Samo mirno...

Brisel -- Evropska komisija saopštila da radi na sporazumu o Bregzitu i odbacila "horor priče" u izveštajima o tome da EU sprema plan za nepredviđene situacije-.

Navodi se da je glavni portparol Evropske komisije Margaritis Skinas na redovnom brifingu za novinare poručio da je Brisel i dalje usredsređen na postizanje dogovora o izlasku Britanije iz EU.

Skinas je dodao da evropski blok u isto vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "ne napušta" obaveze vezane za pripreme za bilo koji mogući ishod, uključujući i taj da ne bude sporazuma o Bregzitu.

"Samo mirno i nastavite pregovore", kazao je Skinas.

Rojters prenosi i da je glavni pregovarač o Bregzitu u ime Evropske unije Mišel Barnije rekao da radi na sporazumu o Bregzitu i bliskim ekonomskim odnosima nakon njega.

"EU nastavlja da radi na postizanju uređenog Bregzita i ambicioznom budućem partnerstvu s Ujedinjenim Kraljevstvom koje bi trebalo da uključi bliski privredni odnos", naveo je Barnije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Brisel odbacuje "horor priče" o Bregzitu

Izvor: RTS, 27.Sep.2018

Evropska komisija je saopštila da radi na sporazumu o Bregzitu i odbacila "horor priče" u izveštajima o tome da EU sprema plan za nepredviđene situacije u slučaju propasti pregovora sa Velikom Britanijom, prenosi "Rojters". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.