Brisel odbacuje horor priče o Bregzitu

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel odbacuje "horor priče" o Bregzitu

Evropska komisija je saopštila da radi na sporazumu o Bregzitu i odbacila "horor priče" u izveštajima o tome da EU sprema plan za nepredviđene situacije u slučaju propasti pregovora sa Velikom Britanijom, prenosi "Rojters".
Glavni portparol Evropske komisije Margaritis Skinas je na redovnom brifingu za novinare poručio da je Brisel >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dalje usredsređen na postizanje dogovora.

Skinas je dodao da evropski blok u isto vreme "ne napušta" obaveze koje se odnose na pripreme za bilo koji mogući ishod, uključujući i taj da ne bude sporazuma o Bregzitu.
"Samo mirno i nastavite pregovore", kazao je Skinas.
Rojters prenosi i da je glavni pregovarač o Bregzitu u ime Evropske unije Mišel Barnije rekao da radi na sporazumu o Bregzitu i bliskim ekonomskim odnosima nakon njega.
"EU nastavlja da radi na postizanju uređenog Bregzita i ambicioznom budućem partnerstvu s Ujedinjenim Kraljevstvom koje bi trebalo da uključi bliski privredni odnos", naveo je Barnije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Brisel odbacuje "horor priče" o Bregzitu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2018

"Evropska komisija saopštila je da radi na sporazumu o Bregzitu i odbacila 'horor priče' u izveštajima o tome da EU sprema plan za nepredviđene situacije u slučaju propasti pregovora sa Velikom Britanijom", prenosi "Rojters"...Glavni portparol Evropske komisije Margaritis Skinas je na redovnom brifingu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.