Odluka o početku pregovora za ulazak Srbije u EU odložena do juna

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka o početku pregovora za ulazak Srbije u EU odložena do juna

23.04.2013. -

Savet EU je pregovore o prijemu Srbije u uniju povezao sa sporazumom o asocijaciji sa Kosovom i odluku odložio do početka juna. Zaključivanje Sporazuma o asocijaciji - to je faza koja prethodi diskusiji o ulasku. Sporazum o asocijaciji ne garantuje ulazak u zajednicu. Međutim, za početak pregovora o asocijaciji sa Kosovom ostaje i dalje jedna od glavnih prepreka - pet zemalja EU (Španija, Grčka, Kipar, Rumunija i Slovenija) koje nisu priznale samoproglašenu republiku.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU će dozvoliti kupovinu nafte od sirijskih pobunjenika

Izvor: Vostok.rs, 23.Apr.2013

23.04.2013. -..Savet EU odlučio je da dozvoli kupovinu nafte od sirijskih pobunjenika, kao i ulaganja i prodaju opreme za naftnu industriju u Siriju. "To će biti veoma teško uraditi u trenutnom okruženju, ali je veoma važno da se pošalje pozitivan politički signal" - rekao je britanski ministar...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.