Odbijen zahtev da Leks Agrokor važi i u Srbiji

Izvor: RTS, 31.Avg.2017, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen zahtev da Leks Agrokor važi i u Srbiji

Sud u Beogradu odbio zahtev privremenog upravnika "Agrokora" da preduzeća koja posluju u sklopu koncerna u Srbiji, pređu pod nadležnost "Leks Agrokora". Privremeni upravnik za "Agrokor" Ante Ramljak nije iznenađen tom odlukom, jer kaže da Srbija još nije članica EU.
Ramljak je to izjavio nakon današnjeg sastanka u vladi i dodao da Srbija još nije članica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU, pa su stoga "njihove odluke, njihove odluke". Smatra da takva odluka neće podstaći i druge zemlje da naprave isto.

Sud u Beogradu je, naime, odbio zahtev privremenog upravnika "Agrokora" da preduzeća koja posluju u sklopu koncerna u Srbiji, pređu pod nadležnost "Leks Agrokora".
Upitan šta bi to moglo da znači za poslovanje "Agrokora" i njegovo rekonstruisanje, s obzirom na to da bi srpski poverioci mogli biti puno oštriji od onih koji prihvataju "Leks Agrokor", Ramljak je rekao da smatra da će svi poverenici, bez obzira na to gde se nalazila imovina "Agrokora", biti namireni iz ukupne imovine koju ima ta firma.
"'Neće biti pojedinačnog namirenja", rekao je Ramljak.
A na pitanje da li je o tome bilo reči na sastanku u vladi, on kaže da nije, već se razgovaralo o temama sa povereničkim većem, koje će danas odlučivati o isplati starog duga prema dobavljačima.
Za danas je najavljena sednica Privremenog povereničkog veća, a Ramljak će se nakon sednici obratiti novinarima, preneli su hrvatski mediji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Nisam iznenađen odlukom u BG, Srbija nije u EU"

Izvor: B92, 31.Avg.2017

Privremeni upravnik za Agrokor Ante Ramljak nije iznenađen odbijanjem zahteva da preduzeća tog koncerna u Srbiji potpadnu pod nadležnost tzv. Leks Agrokora...Ramljak je to izjavio nakon današnjeg satanka u vladi i dodao a Srbija još nije članica EU, pa su stoga "njihove odluke, njihove odluke"...On...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.